Mindfulness bij Psycholoog Amsterdam

Wat is Mindfulness?

Mindfulness betekent letterlijk ‘opmerkzaamheid’. Mindful leven betekent dat je gericht aandacht geeft aan dingen zoals ze zijn, op het moment zelf en zonder te oordelen. Het resultaat is dat je effectiever kunt omgaan met stress, lastige gevoelens, meer geniet, rust en veerkracht ervaart.

Doorbreken automatische piloot

Mindfulness leert je met aandacht aanwezig te zijn in het huidige moment. Dat klinkt heel eenvoudig en vanzelfsprekend, in de praktijk blijkt dit toch behoorlijk lastig te zijn. Je bent zo gewend om bezig te zijn met het ene en ondertussen na te denken over van alles en nog wat. Je lijf doet het één en je geest is bezig met hele andere zaken. Zonder dat je het weet of wilt ben je bezig in je hoofd met problemen op te lossen, zorgen te maken, gebeurtenissen te herkauwen, lijstjes op te stellen, werk te organiseren, gesprekken te voeren, enz. Dan ben je dus niet met je aandacht aanwezig, je handelt op je automatische piloot.

De kernvaardigheid bij mindfulness is het doorbreken van de automatische piloot, van je neiging te reageren zonder je dat bewust te zijn. Met mindfulness ben je er met je aandacht helemaal bij. Daardoor ben je meer alert, maak je betere beslissingen en geniet je meer van wat je doet, ziet en beleeft.

Psychologen gespecialiseerd in mindfulness:

Training mindfulness

Tijdens de Mindfulness training leer je gevoelens van stress te verminderen en een algemeen positievere instelling in je werk, leven en lijf in te nemen. Daarmee verrijkt Mindfulness je leven. Ook als je geen klachten hebt, levert de training je veel op. Tijdens de training neem je de tijd om de technieken van Mindfulness te leren. Je zult merken dat je je daarna veel beter voelt en meer rust en controle over je eigen leven hebt. Waar je ook nog eens meer van geniet.

Zie ook onze training Mindfulness in 8 weken.

Voor wie is mindfulness geschikt?

Mindfulness is goed voor iedereen die bewuster wil leven, meer wil genieten van het leven en het moment, en die de glans terug wil in het leven. De trainingen werken goed als je stress gerelateerde klachten hebt, zoals een burnout, maar ook als je last hebt van piekeren, slaapproblemen en gevoelens van onrust.

Contact

Heb je vragen over Mindfulness? Bel dan voor een afspraak of stuur een e-mail naar praktijk Psycholoog Amsterdam.

Onze psychologen geven ook online therapie & coaching

Meer info
X