Teamontwikkeling, teamcoaching en teambuilding

Teambuilding op maat!

Heeft uw bedrijf of team aansturing, verandering of stimulans nodig? Teambuilding spiegelt het huidige gedrag van uw team en brengt knel- en verbeterpunten in beeld.

Aspecten als leiderschap, samenwerking en communicatie komen naar voren. Teambuilding maakt het huidige gedrag inzichtelijk en maakt zo verandering binnen uw team mogelijk. Samen met onze psychologen/trainers zorgen wij voor teambuilding met meerwaarde!

Waarom kiest u voor teambuilding op maat?

Wij geven trainingen die de effectiviteit en samenwerking van uw team beïnvloeden en de groep tot nieuwe inzichten laat komen.
Samenwerking verbeteren is het voornaamste doel voor teambuilding. Wij kiezen er voor om eerst te weten te komen hoe uw teamsamenstelling nu is en wat er verbeterd kan worden aan de samenwerking. Eerst wordt er een uitvoerige analyse gemaakt van de aanwezige kwaliteiten en knelpunten. Daarbij wordt meegenomen of u een langer bestaand team heeft of bijvoorbeeld een compleet nieuw team heeft gecreëerd, mogelijk naar aanleiding van een fusie of reorganisatie. Na deze uitvoerige analyse zullen er teambuilding interventies worden ingezet om met de opgedane informatie aan de slag te gaan.

Teambuilding interventies kunnen verschillende soorten activiteiten omvatten, zowel mentaal (puzzels en vraagstukken), rollenspelen, voordrachten als wel het met de groep bekijken van videomateriaal van de groep zelf. De voornaamste soorten opdrachten zijn gericht op communicatie verbaal en non verbaal.

Onze Teambuilding kenmerkt zich door een persoonlijke, unieke, vertrouwde en avontuurlijke aanpak. Ook wordt er de tijd genomen om een veilige sfeer te creeren waarin alles gezegd kan worden. Onze programma’s en activiteiten worden doorgaans op maat samengesteld zodat deze perfect aansluiten bij de verwachtingen, wensen en doelstellingen van uw organisatie.

Een greep uit de methodieken die wij tot onze beschikking hebben:

  • Video Feedback Interventie: De interactie van het team opnemen en hier vervolgens op reflecteren en analyseren. Deze interventie geeft op zeer efficiënte wijze inzicht in communicatie stijlen en groepsdynamiek.
  • Geweldloze communicatie (Marshall Rosenberg): Leert om het gesprek te voeren; ‘wat leeft er in jou, en wat leeft er in mij?’ in plaats van ‘wie heeft er gelijk?’ Concrete methodiek om een communicatief probleem te kunnen onderscheiden van een inhoudelijk probleem.
  • Kernkwadranten model (Daniel Ofman): Een unieke en inspirerende manier om jezelf en anderen te leren kennen. Een veelgebruikt model om kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen te vinden binnen organisaties.
  • Roos van Leary (Timothy Leary): Een inzichtgevende methodiek over hoe gedrag gedrag oproept. Ook is de methode te gebruiken om gedrag te beïnvloeden. Een eye-opener voor velen!

Het is in de huidige tijd van belang om uw team onder de loep te nemen, zodat er zaken als verzuim, conflict en andere onrust zaaiende situaties voorkomen kunnen worden. Verder is het zo dat deze twee dagdelen 100% aftrekbaar zijn, het is een unieke combinatie van de theorie die gelijk wordt toegepast in de praktijk.

Interesse in teambuilding op maat?

Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Onze psychologen geven ook online therapie & coaching

Meer info
X