gz-psycholoog-channa-iepenburgGZ-Psycholoog / Bewustwordingstherapie Channa Ipenburg

BIG-geregistreerd GZ-psycholoog, aangesloten bij de NVGzP, Nederlandse en Engelstalige behandelingen.

Ik ben werkzaam bij Psycholoog Amsterdam als GZ-psycholoog. Ik werk intuïtief. Dat wilt zeggen dat ik voel wat er nodig is voor degene die bij mij binnenkomt. Het is een op maat gesneden therapie, passend bij datgene wat op dat moment nodig is. Dat kan er zomaar heel praktisch uitzien of juist heel energetisch.

Hoe ik hier gekomen ben
Ik heb negen jaar lang, met een goede vriendin, een eigen praktijk gerund. Vanuit niets opgezet en uitgegroeid tot een goedlopende praktijk. Ik werkte zowel in de eerste lijn, nu de basis GGZ, als in de tweede lijn, nu de gespecialiseerde GGZ. In het begin werkte ik met Rationele Emotieve Therapie (RET), later werkte ik met een meer psychodynamische werkwijze, een behandelwijze gebaseerd op het werk van Adler, en met Acceptance en Commitment Therapie (ACT) en ook voice dialogue vond ik zeer interessant. Ik werkte tevens bij Invivo Clinics, een angstkliniek in de tweede lijn, en bij Specialisten-net, waar ik meer arbeidsgerelateerde trajecten deed. Met veel voldoening en passie heb ik dit werk gedaan, tot ik in aanraking kwam met spiritualiteit.

De andere kant
Ik deed een ayahuasca-sessie, die me ineens een heel andere manier van kijken liet zien en mijn wereld ging open. Een half jaar later zat ik tien dagen in een Vipassana-meditatie en de omslag was begonnen. Weer een half jaar later volgde ik cursussen Touch of Matrix en begon ik met de aurareading opleiding, waar ik helaas het laatste half jaar niet van af heb gemaakt door de geboorte van mijn dochter. Alles was ineens anders. Ik stopte met werken en besloot mij alleen te wijden aan spirituele groei, in combinatie met volop genieten van het moederschap. Via heel veel zelfonderzoek en veel luisteren, bekijken en volgen van onder anderen Osho, Mooji, Gangaji, Jeff Foster en Vera Helleman veranderde mijn manier van in het leven staan enorm.

Mijn leven staat nu op zijn kop. Werkte ik voorheen vooral vanuit passie aan de buitenkant, nu werk ik vooral vanuit passie aan de binnenkant. De prachtige voornemens die ik destijds had om al mijn mooie ideeën ook werkelijkheid te laten worden, hebben nu plaatsgemaakt voor overgave aan dat wat is; ik ben niet degene die kan bevroeden wat er nodig is maar ik kan slechts toeschouwen en intens ervaren wat er allemaal mag gebeuren. Het klinkt misschien gek; maar het lijkt alsof ik aan de andere kant van een spiegel sta. Beiden zijn waar en ik geloof ook niet dat de een de ander vervangt, maar het verschil in ervaring is immens.

Terug aan het werk
Toen ik voelde dat het weer tijd was om te gaan werken, kwam Psycholoog Amsterdam op mijn pad. Tot mijn vreugde een plek waar het mogelijk was eveneens spiritueel te kunnen werken. Voor ik het wist leefde ik dat wat ik jaren ervoor wenste; intuïtieve sessies, waarin alles wat ik heb ervaren, doorleefd en tot me genomen in de jaren ertussen meegenomen kon worden in de sessies.

Mijn eigen wijze
Ik geniet enorm van mijn werk. Het mooiste vind ik om te zien hoe mensen hun eigenheid meer gaan leven, dichter bij zichzelf komen te staan.
Wat in de sessies gebeurt, kan bestaan uit onder andere bewustwording, angsten doorleven, weer durven voelen, trauma’s anders beleven en doorzien of anders staan in moeilijke omstandigheden.
Voor welke zaken kan je onder andere bij mij terecht?
– Bewustwording/Vertrouwen op intuitie/Zingeving
– Hoogsensitiviteit
– Relatieproblemen
– Angsten
– Depressies, somberheidsklachten
– Rouw/verlies
– Arbeidsgerelateerde problematiek
– Burnout/stress/overspannenheid
– Depressie
– Heftige levensgebeurtenissen
– Trauma’s
– Moederschap, opvoedingsproblemen
– Liefdesperikelen (jaloezie, schaamte, schuld, geen partner kunnen vinden)

Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van ‘geneeskundige GGZ’, dat wil zeggen generalistische basis-ggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet, verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Zie hier het goedgekeurde statuut van Channa.

Ik wil Channa enorm bedanken voor haar hulp. Door haar rust, positiviteit en vertrouwen heeft ze me stappen laten zetten waarvan ik niet had durven dromen en ervoor gezorgd dat ik mijn leven weer zelf in de hand heb. Een heel groot cadeau (cliënt uit Amsterdam)

Een hele effectieve manier van werken, resultaatgericht en kordaat. Fijn dat er snel geschakeld kan worden. Inhoudelijk zeer professioneel! (cliënt uit Amsterdam)

Toen ik aan deze therapie begon, had ik het gevoel dat ik eindeloos zou moeten praten om bij de kern van mijn verdriet en frustraties te komen. Maar toen kende ik Channa dus nog niet. Met weinig woorden (maar wel veel meevoelen) weet ze doorbraken te forceren waarop je eindeloos kan teren. De kracht daarvan is veel intenser dan van een inzicht dat je door woorden verwerft. Na een paar van zulke momenten op rij (11 sessies in totaal) ben ik veel lichter, zekerder en energieker dan voorheen, en ik weet zeker dat dat zo blijft. (cliënt uit Amsterdam)

Vanwege angst- en paniekgevoelens die ik, bij periodes, al mijn hele leven ken, en nu door een traumatische ervaring opnieuw getriggerd waren, kwam ik bij therapeute Channa Ipenburg terecht. Deze bijzondere, zeer inlevende vrouw heeft mij de handvatten geboden om hier op een andere manier mee om te gaan. Ik ben haar hier zeer dankbaar voor. (cliënt uit Amsterdam)

Ik ben echt super tevreden met mijn therapeute Channa. Ik heb eerder al eens een depressie gehad, maar de therapie die ik daarvoor kreeg, leek in geen enkel opzicht op de therapie die Channa gaf. Ik had heel graag toentertijd ook Channa willen hebben getroffen. Dan had ik een veel kortere periode therapie nodig gehad vermoed ik. Channa heeft mij ook op het vlak van ik als HSP persoon vreselijk goed begeleid!! Ik zou haar aan iedereen aanbevelen! (cliënt uit Amsterdam)