GZ-Psycholoog-amsterdam-Jasper-van-OverbeekeGZ-Psycholoog Jasper van Overbeeke

Ik ben Jasper van Overbeeke, GZ-psycholoog, Amsterdammer en vader van twee kinderen.
Het doel van de cliënt is voor mij het uitgangspunt van de behandeling en ik vind het belangrijk om daar voldoende aandacht en tijd aan te besteden. Soms kan dit ook zeer snel duidelijk zijn, dan gaan we meteen aan de slag. De relatie met de cliënt staat voor mij voorop en ik maak daarom veel gebruik van korte evaluaties om helder te krijgen of wij nog op het juiste spoor zitten. Feedback krijgen vind ik belangrijk en noodzakelijk voor het verloop van de behandeling en daarnaast voor mijn eigen ontwikkeling.

In mijn werk neem ik weloverwogen stappen waarbij ik kennis en intuïtie combineer. Ik word over het algemeen ervaren als iemand die rust uitstraalt. Ik ben pragmatisch, loyaal en transparant in mijn werkwijze.

Ervaring
Ik heb meer dan 15 jaar in de GGZ gewerkt. Daarbij heb ik een diversiteit aan ervaring opgedaan en mensen met uiteenlopende klachten behandeld. Ik werkte onder andere in de verslavingszorg (Jellinek), klinische zorg (Arkin/Mentrum), Poliklinische psychiatrie (PsyQ) en FACT (dijk en duin). Ik ben geschoold en heb ruime ervaring in motiverende gespreksvoering, mindfulness en EMDR. En ik ben vergevorderd in de opleiding tot cognitief gedragstherapeut.

Werkwijze
Ik werk vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader, aangevuld met oplossingsgerichte interventies, motiverende gespreksvoering, mindfulness en ik maak veel gebruik van EMDR.

Behandelmogelijkheden
Ik bied behandeling voor psychotrauma, angst/dwang, nachtmerries en andere slaapproblemen, somberheid en depressie, rouwverwerking, verslaving of problematisch middelen gebruik/gokken en ander ongewenst gedrag, laag zelfbeeld, milde persoonlijkheidsproblematiek, emotieregulatieproblemen, (milde) problemen met eten, sociale problemen, partnerrelatieproblemen en problemen met assertiviteit.

Privacy
Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.
Hier treft u mijn persoonlijke, onder de naam De Vrije Psycholoog, NVGZP Model Privacyverklaring voor zelfstandig gevestigde GZ-psychologen, klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen.

Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van ‘geneeskundige GGZ’, dat wil zeggen generalistische basis-ggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet, verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Zie hier het goedgekeurde statuut van Jasper.

Ik bied een beperkt aantal uren in de avond als mogelijkheid voor behandeling en het is mogelijk om behandeling in het Engels te volgen. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact via het contactformulier of op tel. 06 – 81 83 56 81.

BIG-registratie Jasper van Overbeeke: 89918012125

Clienten over Jasper
Marjan: Jasper is empatisch, duidelijk, een kei in EMDR en traumabehandeling. Hij is rustig, kalm en onthoudt veel van mij zodat ik mij geen nummer voel. Er is ruimte voor gesprekken over waar ik mee zit en hij neemt daar de tijd voor. Een prima psycholoog.

Rene: Ik ben bij Jasper gekomen met een post traumatische stressstoornis, depressie en een autisme spectrum stoornis. Ik was mijn vriendin en baan kwijt en was in een diep dal geraakt. Jasper was duidelijk, eerlijk, geduldig en hielp mij op momenten dat ik het idee had dat het helemaal mis zou gaan. Dit zie ik als zeer professioneel. Ik ervaarde veel steun en klom langzaam uit het diepe dal. Mijn posttraumatische stressstoornis werd behandeld met EMDR en de negatieve gedachten kon ik meer en meer op de achtergrond drijven. Ik ben al zeer ver gekomen en kijk met nieuwe ogen en gedachten naar een mooi nieuw jaar.
Onder ander door de tips die ik kreeg, de behandeling, de duidelijkheid en het leren accepteren van dingen, heb ik weer zin gekregen om te gaan werken en de juiste rails te vinden in het leven. 

Cynthia: Jasper is vakbekwaam, motiverend, loyaal en verantwoordelijk. Hij verstaat echt zijn vak! Mijn behandeling bestond uit EMDR en het aanpakken van mijn eetstoornis. Beiden zijn door de begeleiding en professioneel advies een heel eind de goede richting op gegaan. De ontspanningsoefeningen die we hebben opgenomen gebruik ik dagelijks.

Corina: Ik heb bij Jasper twee verschillende therapieën gevolgd. Voor verslaving en trauma. Ondanks dat ik zeer veel moeite heb om mensen te vertrouwen voelde ik mij al zeer snel op mij gemak bij Jasper vooral door de rust die hij uitstraalt. Voordat wij met de traumabehandeling begonnen durfde ik ‘s nachts niet meer te gaan slapen door de constante nachtmerries die ik had. Ik vocht echt tegen het in slaap vallen. Nu slaap ik iedere nacht soms een paar uurtjes, soms een hele nacht door. Ik voel totaal geen angst meer om te gaan slapen, voel mij veilig en fijn wanneer ik mijn ogen sluit. Ook begrijp ik nu veel meer acties uit mijn verleden die ik ondernomen heb om maar niet te hoeven voelen. Ik ben heel dankbaar voor de rust die nu in mijn leven is gekomen door deze therapie. Nu kan ik eindelijk een begin maken met een leven dat ik heel graag altijd al hadden willen leiden

Drea: Jasper is een zeer bekwame en integere psycholoog met niet te vergeten een goed gevoel voor humor. Iets dat ik als cliënte ook belangrijk vind. Jasper accepteert je zoals je bent. Kortom ik kan Jasper alleen maar aanbevelen als psycholoog!

Onze psychologen geven ook online therapie & coaching

Meer info
X