Psycholoog Lisette van Dun

Bewust te leven
Mijn jeugd was warm, vrij zorgeloos en vol liefde. Het was een heerlijke tijd waarin buitenspelen, rennen en op straat tennissen de dagen bepaalden. Er was vertrouwen, respect en ik kon volledig zijn wie ik ben. Dat zijn belangrijke elementen, die mij nog steeds bepalen.

De lagere school bracht ik door op de Vrije School. Ik denk dat daar mijn gevoeligheid voor persoonlijke ontwikkeling, het herkennen en stimuleren van verborgen mogelijkheden en talenten ontstond. En als ik niet op school zat, was ik in beweging. Ik zat in een hockey- en tennisteam en was gewoon lekker op straat aan het rennen en spelen.

Dat is wel een beetje de rode draad: geest én lichaam.

Je ontwikkelen
Ik ging psychologie studeren in Amsterdam. Toen nog met veel aandacht voor kinderen, jeugdigen en ontwikkeling. Ik wilde niet alleen in de boeken rondhangen. Ik had ook sterk het idee dat de theorie mij pas echt iets zou zeggen als ik ermee kon werken.

Ik deed daarom veel vrijwilligerswerk: met verstandelijk beperkten, dak- en thuisloze jongeren, tienermoeders en de Kindertelefoon. Daar deed ik ontzettend veel kennis op en daar leerde ik ook: ‘ik kan dit, ik ben hier goed in.’ Dat motiveerde mij enorm.

Na mijn studie kon ik voor langere tijd werken als psycholoog in het buitenland. Buiten dat het een prachtige persoonlijke ervaring was, kon ik daar mijn stijl en methode als psycholoog verfijnen. In korte tijd leerde ik heel veel. Ook de cultuurverschillen waren voer voor verdieping.

Werken als psycholoog
Weer terug in Nederland werkte ik in zorginstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen met verschillende psychiatrische problemen. Hier ontwikkelde ik een persoonlijke, betrokken en warme manier van werken. Waarbij cliënten de respectvolle aanpak en het oordeelvrije en meedenkende karakter van het werk waarderen. Ook de combinatie van denken en doen geeft cliënten de ruimte een eigen leermodel te vinden en zo op een positieve manier naar oplossingen te werken.

Ook in de behandeling is de combinatie van geest en lichaam belangrijk: we praten, analyseren, schrijven en denken, maar je gaat ook aan de slag met bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen, wandelingen en soms ook yoga-oefeningen. Cliënten vinden dat samenspel heel plezierig omdat je ook echt iets kunt doen.

Werken als mens
In onze samenwerking richt ik mij op persoonlijke ontwikkeling. Jouw proces is een proces van groei, waarbij jij de expert over jezelf bent en ik vanuit kennis en ervaring een klankbord of een spiegel kan zijn. Ik ondersteun je vanuit de gedachte dat jij uiteindelijk het beste weet wat voor jou een realistische, passende en gewenste gedragsverandering is.

In beweging
Was het vroeger hockey en tennis, is het nu veel hardlopen (survival en marathon), boksen op de zak en yoga. Een, voor mij, ultieme combinatie van inspanning en ontspanning. Ik ben er van overtuigd dat bewegen een essentieel onderdeel is van het leven en bijdraagt aan een goede balans. Je zit beter in je vel en voelt je beter. Mede vanuit deze gedachte heb ik een opleiding tot biodynamisch massagetherapeut gevolgd, die ik op verzoek in kan zetten in de behandeling. Daarnaast ben ik buitenpsycholoog en kunnen de sessies dus ook op verzoek buiten plaats vinden, in het park of bos.

Privacy
Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.
Hier treft u mijn persoonlijke, onder de naam Van Dun Psycholoog, NVGZP Model Privacyverklaring voor zelfstandig gevestigde GZ-psychologen, klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen.

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact via het contactformulier of op tel. 06 – 81 83 56 81.

Lisette is aangesloten bij NIP en EFT Nederland.

Onze psychologen geven ook online therapie & coaching

Meer info
X