Systeemtherapeut, relatie-en-gezinstherapeut Paola Gobbi

NVRG geregistreerd ST, gevorderd EFT therapeut

Ik ben Paola, geboren en getogen in Rome, Italië en sinds 2000 woonachtig in Nederland.

Hoe werk ik
In mijn werk ben ik betrokken en stel het verhaal van de cliënt centraal. Bij ieder probleem denk ik systemisch en in de behandeling ga ik samen met de cliënt op zoek naar de krachten en hulpbronnen in de cliënt zelf en binnen het cliëntsysteem.

Ik creëer een atmosfeer waarbij cliënten zich begrepen en veilig voelen om ook hun diepste emoties en gevoelens te laten zien. Ik vind het belangrijk om stil te staan bij verdrietige ervaringen, maar ook aandacht te geven aan de positieve kanten. De uitzonderingen zijn ook belangrijk: momenten waarop het probleem minder of helemaal niet aanwezig was en hoe de cliënt deze kracht kan gebruiken in het veranderingsproces.

Mede door mijn eigen levenssituatie (als Italiaanse in Nederland wonend) kan ik goed met mensen uit verschillende culturen werken.


Relatietherapie

Als relatietherapeut ben ik gericht op het versterken van de verbinding tussen de partners, zodat elk individu in staat is om zijn of haar behoeften en emoties te uiten. Dit gebeurd zodanig dat de partner deze uitingen tot zich kan nemen, zonder zich bedreigd te voelen. Daarnaast, uitgaande van de veronderstelling dat iedereen een koffer met een (familie)verhaal met zich meedraagt, plaats ik het echtpaar in de context van hun gezin van herkomst. Door het maken van een genogram reizen we terug in de tijd. We reconstrueren het emotionele klimaat waarin het stel is opgegroeid, de (hechting)stijl en de relationele patronen van de familie van herkomst. Deze reis naar het verleden is een krachtbron dat het stel kan gebruiken om een eigen, rijker verhaal te maken, dat als stimulus kan werken om blijvend een verandering in de relatie te bewerkstelligen.

Ik ben ook bijzonder geïnteresseerd in de psychologische impact van ontheemding en repatriëring op individuen en gezinnen en begeleid mijn cliënten bij het proces van (her)definitie van hun identiteit, zowel als individu als binnen de relatie met de partner.

Werkwijze
Ik werk vanuit verschillende behandelmethoden zoals cliëntgerichte therapie, EFT, systeemtherapie (structurele, narratief, contextuele, multigenerationele).

Volwassenen kunnen bij mij terecht met onderstaande vragen:

  • Relatieproblemen
  • Gezinsproblemen
  • Opvoedingsproblemen
  • Levensfase problematiek
  • Aanpassingsproblematiek (ontheemding en repatriëring, waaronder cultuurshock en omgekeerde cultuurshock)
  • Arbeids- en loopbaan gerelateerde kwesties (waaronder stress, burn-out en balans tussen werk en privéleven)

Kort over mij
Mijn achtergrond is in de geesteswetenschappen met een Doctoraal Diploma in de Letteren, gevolgd door een Master in Human Resource Management. In Nederland heb ik Psychologie gestudeerd en heb me daarna verder gespecialiseerd in EFT en heb de post masteropleiding tot systeemtherapeut afgerond.

Gedurende de opleiding als systeemtherapeut ben ik in contact gekomen met Maurizio Andolfi en sindsdien volg ik regelmatig trainingen bij de Accademia di Psicoterapia della Famiglia in Rome (naast de bijscholing en nascholing die ik ook in Nederland volg). Maurizio Andolfi is een van de weinige nog levende iconen in de familietherapie wiens ideeën veel gezinstherapeuten in Nederland en in de wereld inspireren (en mij ook!).

Naast mijn werk als systeemtherapeut bij Psycholoog Amsterdam, ben ik werkzaam als individuele, relatie-en gezinstherapeut in mijn eigen praktijk in Leiden waar mijn cliëntgroep vooral bestaat uit buitenlanders en gemengde stellen.

Privacy
Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.
Hier treft u mijn persoonlijke, onder de naam Gobbi counseling and coaching services, NVGZP Model Privacyverklaring voor zelfstandig gevestigde GZ-psychologen, klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen.

Behandeling in het Engels en Italiaans (mijn moedertaal!) is ook mogelijk. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact via het contactformulier of op tel. 06 – 81 83 56 81.

Paola is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:
ABvC: Registercounsellor ABvC 116880
RBCZ licentienummer: 301396R

Onze psychologen geven ook online therapie & coaching

Meer info
X