Therapie bij Psycholoog Amsterdam

Zo kort als mogelijk en zo lang als nodig

De therapie bij Psycholoog Amsterdam bestaat doorgaans uit vijf tot tien sessies. Aan het einde van de eerste sessies formuleren we samen de doelstellingen. En geven we aan hoeveel sessies er ongeveer nodig zullen zijn om deze doelstellingen te bereiken.

psycholoog-amsterdam-reviews

 

Therapieen

Werkwijze Psycholoog Amsterdam

In de eerste gesprekken tijdens de therapie vinden we een vorm die het beste bij jou past, waar jij je gemakkelijk bij voelt. Het vinden van de juiste vorm en het invullen ervan vraagt inzet.

Je krijgt praktische handreikingen om thuis mee te werken, vaak in de vorm van oefeningen of schrijfopdrachten. Verandering is immers alleen mogelijk als je dingen daadwerkelijk anders gaat doen. Je zult dus ook tussen de sessies in met je zelf aan het werk zijn. Het is werken, soms heel hard werken zelfs. De vragen en klachten van nu zijn vaak het resultaat van patronen die in jaren ingesleten zijn. Dus ook al snap je wat je te doen staat, het daadwerkelijk doen vraagt doorzettingsvermogen.

Gaandeweg krijg je meer inzicht in je eigen functioneren en hoe dit je dagelijks leven beïnvloedt. Je ontwikkelt vaardigheden waarmee je dingen leert aan te pakken of vanuit een andere invalshoek te bekijken. Hierdoor krijg je meer grip op de situatie, zullen de klachten verminderen of in zijn geheel verdwijnen. De meeste mensen voelen zich na een psychologische behandeling beter dan ervoor. Ze geven aan meer zelfvertrouwen te hebben, een andere kijk op de problemen, betere sociale contacten, een andere manier van praten of de partners begrijpen elkaar beter.

Onze therapeuten:

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Iedereen heeft wel eens psychische of lichamelijke klachten, problemen thuis of op het werk. In het algemeen lukt het je om tegenslagen te verwerken en verder te gaan met je leven. Problemen worden pas vervelend als je er zelf niet meer uit komt en je dagelijks leven hierdoor verstoord raakt.

Op zo’n moment kan het zijn dat je behoefte hebt aan een deskundige psycholoog die naar je luistert, je problemen serieus neemt en met je aan de slag gaat om deze te verminderen of te overwinnen. We helpen je hier graag bij.

Wat doet een psycholoog?

Eerst kijken we wat er aan de hand is – de diagnose. Op basis van die diagnose kan de psycholoog je vertellen wat je allemaal kunt doen om de klachten te verminderen. Samen bepalen we welk behandelplan het beste bij jou past. En dan ga je aan de slag. In onze psychologenpraktijk bieden we ‘kortdurende en cliëntgerichte psychologische hulp’ – dat wil zeggen dat alles er op gericht is je weer snel op de rails te krijgen.

Contact Psycholoog

Heb je nog vragen of wil je weten of we je kunnen helpen? Bel dan voor een afspraak of stuur een e-mail naar praktijk Psycholoog Amsterdam.

Onze psychologen geven ook online therapie & coaching

Meer info
X