Soulful Music &
Mind Sessions
Zangworkshop

Zangworkshop Soulful Music & Mind Sessions met Trijntje Oosterhuis

Kijken naar je angsten en belemmeringen en nieuwe dingen over jezelf en je collega's ontdekken

Meerwaarde
Psycholoog Amsterdam is al jaren een gevestigde praktijk op drie locaties in Amsterdam en Trijntje Oosterhuis is een fenomeen op het gebied van muziek en zang. Hoe mooi is het dan dat we nu een workshop kunnen aanbieden waarin deze twee kwaliteiten samenkomen binnen bedrijven en groepen? De meerwaarde die medewerkers binnen zeer korte tijd zullen ervaren, is van een ongekend niveau.


Muziek is goed voor ons
Meerdere onderzoeken tonen inmiddels aan dat muziek een diepgaand effect heeft op de hersenen. Muziek is goed voor ons. Dat begint al bij het luisteren ernaar. Deskundigen uit de neurowetenschap hebben ontdekt dat muziek de hersenen stimuleert. Muziek werkt ook ontspannend en het maakt vaak deel uit van veel therapeutische behandelingen. Ook kan de slaap worden verbeterd bij het luisteren naar muziek. Zelfs de complete levenskwaliteit kan verbeteren, want muziek werkt ook stress verlagend.

En dat niet alleen. Meer onderzoek geeft aan dat zingen een motorische activiteit is die je hersenen aan het werk zet. Daarnaast ben je bezig met klankanalyse, ook een activiteit. Tegelijkertijd zijn je hersenen bezig met het begrijpen van een tekst. Al deze informatie gaat weer naar een bepaald gedeelte van de hersenen die steeds actiever wordt. Hoe beter je emoties worden gereguleerd ofwel georganiseerd, hoe meer grip je krijgt op de situatie. Je kunt de situatie beter handelen. Dat noemen we coping: je krijgt je autonomie weer terug. En dat kan weer chronische stress voorkomen.

Positieve invloed
Samen zingen heeft voor bedrijven een positieve invloed op de werksfeer, de productiviteit en de creativiteit van medewerkers. Door middel van de media wordt er inmiddels veel aandacht besteed aan zingen met individuen. We zien The Voice, It takes Two en andere televisieprogramma’s. In deze programma’s wordt, met behulp van coaching door bekende Nederlandse zangers en zangeressen, duidelijk gemaakt dat zingen meer is dan alleen je stem gebruiken. Het wordt door coaching heel duidelijk hoeveel emoties het zingen bij de deelnemers teweeg brengt en hoe de deelnemers, naarmate de programma’s vorderden, in ontwikkeling groeiden. Deze methodiek passen we ook toe in het bedrijfsleven en we zien hoe deelnemers hiervan genieten en tevens verandering bemerken. En dat in slechts één dag.

Ervaring
Trijntje Oosterhuis heeft al jaren ervaring met deze programma’s en het coachen van mensen en is enorm veelzijdig. Zij weet uiteraard als geen ander hoe dit werkt. Zij begon zelf ooit op heel jonge leeftijd aan haar zangcarrière en is inmiddels uitgegroeid tot één van de beste zangeressen die Nederland kent. Haar charisma, enthousiasme, directe aanpak, authenticiteit, gevoeligheid en enorme psychische inlevingsvermogen zijn sleutelwoorden die kenmerkend zijn voor haar. Het is tevens ook de aanpak die zij hanteert voor deze workshop. Zij geeft zich helemaal aan u en uw team.

Wil je ook samen zingen met Trijntje Oosterhuis en Psycholoog Amsterdam? Dan is dit een fantastische kans om samen met collega’s deze uitdaging aan te gaan. Meer informatie over Trijntje vind je op www.trijntje.nl.

Soulful Music & Mind Sessions
Tijdens de workshop bij jouw bedrijf gaat Trijntje Oosterhuis in samenwerking met Psycholoog Amsterdam het volgende met je doen; je hoeft niet te kunnen zingen en we doen niet aan audities als in wie is de beste zanger of zangeres. Maar je gaat binnen jouw team van collega’s een liedje instuderen en je gaat dit met elkaar en individueel zingen. Dit brengt allerlei emoties met zich mee. Soms zien we verdriet, soms blijdschap en soms angsten. We zullen samen naar al deze emoties kijken. En hoe is het voor jou om in een groep te zingen en welke angsten en belemmeringen brengt dat met zich mee? We zullen in een veilige omgeving met elkaar aan het werk gaan, zodat het voor iedere deelnemer mogelijk is om in een ongedwongen sfeer iets nieuws te ontdekken over zichzelf en over zijn of haar collega’s. Veiligheid en vertrouwen staan bij ons centraal. Vanuit veiligheid en vertrouwen voel je je ook gezien en gehoord. Dit zijn zeer belangrijke elementen binnen deze workshop en ook binnen de andere workshops die wij geven.

Zingen werkt niet alleen bevrijdend en stimulerend, maar ook verbindend. Het maakt niet meer uit wie je bent. Als er wordt gezongen dan doet iedereen hetzelfde en komen we allemaal dezelfde uitdagingen en emotionele gevoelens tegen (angst, blijdschap, liefde, verdriet, etc.). Bovendien kan je alleen tot een goede gezamenlijke muzikale verbinding komen als je vanuit je diepste gevoel met elkaar samenwerkt. Dat betekent dat je jezelf geeft in deze unieke setting en openstelt voor iets nieuws.

zangworkshop taytelbaum

Het is voor deze workshop beslist niet nodig om te kunnen zingen. Sterker nog, hoe meer je denkt niet te kunnen zingen, des te meer zal je jezelf verrassen. En des te meer kan je leren van deze workshop en van Trijntje Oosterhuis.

Wil je meer uitleg over deze workshop, over de tarieven of heb je behoefte aan andere informatie? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Naam: (verplicht)

E-mail: (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht):

Jouw vraag: