De drukte de baas

De drukte de baas

Workshop 'De drukte de baas'

Op een bewuste manier werken & beweging en natuur in je arbeidsproces meenemen. Door Irina Poleacov & Christel Westgeest

We hebben het allemaal maar druk tegenwoordig. En om die reden bewegen we veel te weinig. En de combinatie van bewegen en de natuur ingaan komt helemaal te weinig voor. Terwijl we al jaren in de bladen kunnen lezen hoe goed die twee voor ons zijn. Onderzoeken wijzen uit dat wandelen en vergaderen in de natuur creatiever maken en ontspannend werken. De prikkels die de hele dag door op ons afkomen, niet in de laatste plaats door de digitalisering van werkplekken, worden verwerkt tijdens een loopje door het park, over het strand of op de heide.

De meest mensen wandelen wel eens. Maar niet op een werkdag. Sporten en bewegen worden ook na werktijd ingepland. Tijdens onze workshop gaan we samen met jou op zoek naar de juiste mate van beweging ‘tijdens’ je werk. Je leert op een bewuste manier te werken, beweging en natuur in je arbeidsproces mee te nemen en de dag te beginnen en af te sluiten met energie.
Wij geloven in de kracht van ervaren dus het leren zal vooral gestimuleerd worden door middel van mindfulness oefeningen, wandeltherapie oefeningen en creativiteitsbevorderende methoden. Kort theoretisch uitleg wordt telkens opgevolgd door praktische oefeningen. Binnen en buiten. Je wordt uitgenodigd om mee te denken met de andere deelnemers, om je eigen verhaal, behoeften en ideeën te delen en te luisteren naar de ander.

De theorie die met je gedeeld wordt gaat over het menselijk lichaam, brein en bewustzijn en hoe die omgaan met prikkels en stress. We maken onderscheid tussen denkprocessen; cognitie, ego en ratio en gevoelsprocessen; onderbuikgevoel, intuïtie en onderbewustzijn als leidende raadgevers in het omgaan met het dagelijks leven. En je gaat door middel van de oefeningen binnen jouw team en voor jezelf bekijken hoe dat werkt.

De workshop wordt gegeven door Irina Poleacov en Christel Westgeest. Irina en Christel zijn twee zeer ervaren psychologen die hun expertise en ervaring met psychologie, wandeltherapie, mindfulness en het leven hebben gebundeld in het landelijke netwerk De Buitenpsychologen. De belangrijkste missie van De Buitenpsychologen is om meer collega’s, cliënten, mensen naar buiten te krijgen. In beweging en in contact met de natuur. Ze zijn zelf naar buiten gegaan, omdat het ook voor Irina en Christel goed voelde en het klopte om meer deze manier van leven te omarmen. Zo konden zij cliënten ook echt motiveren om samen met hen in actie te komen. De natuur in om samen te bewegen. Win-win situatie. Gezond werken, het goede voorbeeld geven, met energie uit gesprekken komen en concrete stappen zetten samen met clienten.

Irina Poleacov is een ervaren, doortastende gz-psycholoog die zich naast de gebruikelijke behandelmethoden ook gespecialiseerd heeft in wandeltherapie, equitherapie en vergevingstherapie. Practice what you preach is haar motto. Weten wat je moet doen is prachtig, maar het daadwerkelijk doen en ervaren is echte kennis. De kennis die ze doorgeeft via behandeling of training heeft ze dan ook doorleefd, onderzocht en zelf vergaard. De combinatie tussen wetenschap en spiritualiteit, ratio en hart, zelfstandigheid en verbinding is haar op het lijf geschreven en doet ze met veel passie en humor.

Christel Westgeest is een praktische & doelgerichte psycholoog. Die op een toegangelijke en open manier haar cliënten weet te motiveren om patronen te doorbreken en nieuwe paden in te slaan. Ze combineert haar bedrijfsmatige achtergrond met een therapeutische inslag en ontwikkeling waardoor zij haar clienten met nuchterheid en gemak tegemoet treedt.

Deze workshop biedt een veilige omgeving aan waarin mensen respectvol dingen delen, naar elkaar luisteren en bewust met de informatie omgaan die besproken wordt. De aard van de oefeningen kan verschillende emoties, oud zeer of herkenbare situaties oproepen waarin men in het heden vastloopt. De trainers zijn doorgewinterde therapeuten die zulke processen op tijd signaleren en begeleiden. De intentie van de workshop is niet gericht op het behandelen van deze thema’s, maar wel op het bewust maken van deze thema’s en het inzetten ten behoeve van persoonlijke ontwikkeling.

Deze workshop biedt een veilige omgeving aan waarin mensen respectvol dingen delen, naar elkaar luisteren en bewust met de informatie omgaan die besproken wordt.

Wilt u meer uitleg over deze workshop, over de tarieven of heeft u behoefte aan andere informatie neem dan gerust contact met ons op.

Naam: (verplicht)

E-mail: (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht):

Jouw vraag: