Wachttijden

Bij Psychologen Amsterdam vinden we samen een psycholoog die bij je past!

Samen vinden we een psycholoog die bij je past!

Wat zijn onze wachttijden?

Snel een afspraak bij Psychologen Amsterdam

Als je mentale klachten hebt, is het prettig als je zo snel mogelijk kunt worden geholpen. Nadat je je telefonisch of via onze website hebt aangemeld, zoeken we in overleg op basis van je klachten en behoeften de psycholoog of therapeut die het beste bij je past.

Psychologen Amsterdam doet er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. We zorgen ook constant voor vervanging of uitbreiding van de zorgprofessionals, zodat we de hulpvraag van cliënten aankunnen.

Intake

De wachttijd voor een eerste gesprek is afhankelijk van jouw agenda en de beschikbaarheid van de behandelaar. Gemiddeld is de wachttijd voor een intake gesprek één tot drie weken (dit kan variëren in verband met vakanties).

Behandeling

Na het intake gesprek kun je direct de behandeling vervolgen. In overleg met de therapeut wordt afgesproken wat de frequentie is van de gesprekken (bijvoorbeeld één keer per week of één keer per twee weken).

Treeknormen voor wachttijden

Tot nu toe heeft Psychologen Amsterdam geen of een geringe wachttijd gehanteerd. Als onze wachttijd onverhoopt toch boven de treeknorm komt en je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met ons of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen vier weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen tien weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Contact Psychologen Amsterdam

Heb je vragen over de wachttijden bij Psychologen Amsterdam of wil je een afspraak maken zodat we je snel kunnen helpen met je klachten? Bel of stuur een bericht naar Psychologen Amsterdam.

Laatste update wachttijden: 1 juli 2024.

Wachttijden

Direct contact
Bel met onze praktijkassistente

020 – 244 48 72

Maandag t/m vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.

Wij kunnen je aan de juiste psycholoog koppelen.

Call Now Button