Psychologische Yoga bij Psychologen Amsterdam

Gezonde balans lichaam en geest

Heb je zin om, naast je gesprekken bij je therapeut, te werken aan je fysieke, emotionele en mentale gezondheid?
Wij bieden wekelijkse lessen psychologische yoga in een open groepsverband. Dit betekent dat je per les/week kunt kijken of je meedoet. De lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus, dus je hoeft geen ervaring met yoga te hebben of lenig te zijn.

Waarom zou ik het gaan doen?

De lessen psychologische yoga zijn een mooie aanvulling op je lopende behandeling, maar kunnen ook preventief of na afronding van je herstelproces ingezet worden.

Uitleg yoga

Yoga is een belangrijk middel voor zelfzorg op mentaal, emotioneel en fysiek vlak. In ons huidige leven focussen we ons vooral op de wereld om ons heen. Yoga helpt om je blik naar binnen te richten en te leren luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft.
Ons zelfgevoel ligt verankerd in een vitale verbinding met ons lichaam. We kunnen onszelf niet werkelijk kennen als we onze fysieke gewaarwordingen niet kunnen voelen of interpreteren. Wanneer we met die fysieke gewaarwordingen overweg kunnen, kunnen we ons op een prettige manier door het leven begeven.

Yoga kan helpen om je te verzoenen met je innerlijke ervaringen en van daaruit nieuwe handelingspatronen te ontwikkelen. Denk hierbij aan ontspanning, vitaliteit en (zelf)vertrouwen. Yoga is hiermee behulpzaam in het voorkomen van psychische klachten, ondersteunend bij helende therapieprocessen en het voortduren van behaalde resultaten in de therapie. Kortom: yoga helpt je bij het onderhouden van een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Lesinhoudelijk

Per les wordt kennis gemaakt met verschillende thema’s, houdingen en oefeningen. De dynamiek in de les kan variëren van krachtig en dynamisch tot verstild en meditatief. Ons uitgangspunt is dat we een veilige plek willen bieden waar je jezelf mag zijn en je kwetsbaar kan en mag opstellen. Uniek aan ons aanbod is dat we door onze psychologische achtergrond aan kunnen sluiten bij dat wat zich aandient tijdens de les en waar je op dat moment behoefte aan hebt. Doordat we in een groep werken, kun je ook veel van elkaar leren. Daarnaast is het vooral ook erg leuk en ontspannend: even een moment helemaal voor jezelf!

Wie zijn wij?

De groepslessen worden begeleid door Lisette (psycholoog – yogadocente – runningtherapeut – massagetherapeut) en Kim (GZ-psycholoog – EMDR therapeut- yogadocente – yogatherapeut). Lisette en Kim zullen ieder om de week de les voor je verzorgen.

Wanneer

Donderdag 27 oktober 2016 zal de les van start gaan.
Tijd: donderdagavond van 19.30 – 20.30 uur

Kosten

Enkele les: €15,–
10-rittenkaart à € 150,– (binnen 3 maanden te gebruiken, tijdens schoolvakanties geen les)

Voor meer informatie of aanmelding graag reageren per mail info@amsterdam-psycholoog.nl.
Aanmeldingen per les graag minimaal 1 dag van tevoren doorgeven.

Call Now Button