Psycholoog Mirjam Tjon

Psycholoog NIP én opgeleid tot fysiotherapeut
Naast psycholoog ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Door deze combinatie heb ik vooral een praktische aanpak en kijk ik naar de mens als geheel. Daarnaast ga ik ook de diepte in en werk ik samen met jou aan het veranderen van oude patronen en onverwerkte emoties uit je jeugd. Ik pas verschillende behandelmethodes en lichaamsgerichte oefeningen toe en geef uitleg over de werking van je brein.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Ik ben betrokken en positief ingesteld, waarbij de focus ligt op het vinden van jouw sterke kanten en mogelijkheden. Al vanaf de eerste dag geef ik jou handvatten mee, zodat je weer grip zult hebben op je klachten. Ook krijg je inzicht in je gedrag, beter contact met je emoties en leer je om spanningssignalen te herkennen en bij te sturen. Hierdoor zul je in de toekomst beter in staat zijn om met stressvolle situaties en moeilijke emoties om te gaan. Uiteindelijk kom je in je kracht en sta je weer in verbinding met jezelf en de omgeving.

Cliënt Janmarc over Mirjam: “Ik heb Mirjam leren kennen als een zeer professionele therapeute. Waarom? Ze is een fijne gesprekspartner om een vertrouwensband mee op te bouwen. Ze kan goed de prioriteiten in de behandeling zien, omdat zij eerst een goede diagnose van de situatie maakt. In de gesprekken kon Mirjam goed laveren tussen inleven en medeleven, analyseren, spiegelen en realistisch zijn. En ondanks vaak serieuze onderwerpen die werden besproken heeft Mirjam ook gevoel voor humor. Ook dat is belangrijk.

Ze heeft ook kennis van de psychosomatische symptomen en mindfulness door haar achtergrond als fysiotherapeute. Daardoor kreeg ik een beter inzicht in wat emoties met het lichaam doen en die te accepteren. Want hoe vervelend wellicht ook, je gevoelens accepteren is een gedeelte van de heling. Vaak zijn we geneigd ervan weg te lopen.

Als je met een probleem of gevoel vastloopt kan ik Mirjam zeker aanbevelen. Ik heb veel van haar geleerd, ben gegroeid en heb beter leren omgaan met het trauma.”

Werkervaring
Inmiddels heb ik 15 jaar werkervaring in de gezondheidszorg en ben ik ruim 8 jaar werkzaam als psycholoog. Ik heb met persoonlijkheidsproblematiek en trauma’s gewerkt in zowel een grote GGZ instelling als in kleinere instellingen. De laatste jaren gaf ik individuele therapie in samenwerking met een psychiater, waar veel aandacht was voor de hechtingsrelatie. Hierin heb ik mij verder verdiept door het volgen van verschillende cursussen op dat gebied, waaronder de Basis EFT relatietherapiecursus.

Achtergrond
Naast professionele kennis spelen mijn persoonlijke ervaringen en culturele achtergrond een grote rol in mijn werk als behandelaar. Ik ben samenwonend en moeder van twee zonen. Mijn afkomst is half Nederlands en Chinees (Surinaams), geboren in Paramaribo en opgegroeid in Twente. Hierdoor heb ik te maken gehad met verschillende culturen en kan ik mij goed aanpassen. Ook heb ik zelf stressvolle, moeilijke en verdrietige periodes in mijn leven meegemaakt, waardoor ik mij goed kan inleven in anderen. Tevens ben ik intuïtief, gepassioneerd en betrokken.

Behandeling op maat
Ieder mens is uniek: heeft een eigen persoonlijkheid, krijgt met verschillende moeilijkheden te maken en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. De behandeling is daarom op maat. Ik kijk naar wat jij nodig hebt en stem hier mijn behandeling en tijd op af.

Werkwijze
In therapie en coaching pas ik verschillende behandelmethodes toe, waaronder cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte technieken, inzichten uit psychoanalytische psychotherapie en lichaamsgerichte therapie waaronder, mindfulness en focussen. Ook is er de mogelijkheid om individuele mindfulnesstraining te volgen.

Voor wie
Je kunt bij mij terecht voor allerlei klachten. Hieronder wat voorbeelden:

  • Piekeren; zit je in een negatieve spiraal van negatieve gedachten en gevoelens en kom je er zelf niet uit?
  • Overspanning/burnout; ervaar je veel stress, ben je oververmoeid en voel jij je niet gewaardeerd op je werk?
  • Relatieproblemen; heb je soms het gevoel ‘gevangen’ te zitten en ervaar je gevoelens van ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ zijn? Of heb je het gevoel er alleen voor te staan of juist het gevoel dat je niets goeds kan doen?
  • Heftige emoties; wordt je wel eens overspoeld door heftige emoties van boosheid en angst? Heb je geen controle over deze emoties en wil je hiermee leren omgaan?
  • Huilbaby; huilt jouw baby de hele dag en ben je doodmoe? Kunnen ze geen medische oorzaak vinden en ben je ten einde raad?
  • Onverwerkte jeugd; spelen oude pijnlijke emoties steeds op in relaties? Wil je loskomen van oude patronen

Vergoeding
Als je aanvullend verzekerd bent, kun je in aanmerking komen voor een vergoeding. Hierbij wordt er geen aanspraak gemaakt op je eigen risico en geen diagnose gemeld bij de verzekering. Werkgerelateerde problematiek valt bijvoorbeeld buiten het basispakket.

Voor zzp’ers kunnen de kosten van de behandeling (coaching) opgevoerd worden als bedrijfsinvestering en is daarom veelal aftrekbaar bij de belasting. Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Neem gerust contact op met de Psycholoog Amsterdam.

Privacy
Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.
Hier treft u mijn persoonlijke, onder de naam Bloeszem, NVGZP Model Privacyverklaring voor zelfstandig gevestigde GZ-psychologen, klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen.

Cliënt Katja over Mirjam: ”Mirjam voelde direct al bij de eerste kennismaking als een fijn en warm mens. Ze was heel rustig in haar benadering naar mij, waardoor ik gemakkelijk open kon zijn en me niet veroordeeld voelde. Door haar manier van communiceren en contact maken heb ik een aantal heel belangrijke nieuwe inzichten gekregen over mezelf en mijn situatie. Precies wat ik op dat moment nodig had. De combinatie focus op psyche enerzijds en lichaam anderzijds werkte voor mij ook heel verhelderend. Ik kan Mirjam van harte aanbevelen.”

Onze psychologen geven ook online therapie & coaching

Meer info
X