Maatregelen omtrent coronavirus bij Psychologen Amsterdam

Corona (Covid – 19) is continue in het nieuws. Er zijn drastische maatregelen genomen door de regering die effectief het dagelijks leven van ons allemaal beïnvloeden.

 

Coronavirus: de impact op onze cliënten

Het Coronavirus treft iedereen en dus ook onze cliënten. Veel cliënten spreken over hoe dit hun gezin, levensonderhoud of hun gezondheid kan veranderen. Belangrijke levensbeslissingen worden in de wacht gezet. En sommigen moeten meteen handelen, omdat ze het niet meer redden met personeel of ze hun baan al kwijt zijn.

Veel cliënten praten over gezondheid, die voorop staat; zorgen over hun eigen gezondheid of de gezondheid van hun dierbaren. Er is een acute bezorgdheid voor degenen met onderliggende gezondheidsproblemen en velen zijn bang voor hun bejaarde ouders, omdat ze niet kunnen werken of de mogelijkheid verliezen om voor hun gezin te zorgen.

Het coronavirus is niet alleen een fysiek virus, het heeft ook een enorme psychologische en mentale impact. In tijden van grote rampen, crisis en oorlog merken we dat angsten en een algeheel gevoel van onveiligheid meer de kop opsteken en dat de meeste van ons in een soort van overlevingsstand terecht komen.

Daarom staat onze praktijk met zorgprofessionals en zeer gekwalificeerdere therapeuten te allen tijde klaar om eenieder te helpen.

Maatregelen nemen om onze klanten en praktijk te beschermen

Het is voor ons en voor de continuïteit van de behandelingen belangrijk om alle behandelafspraken op een veilige manier door te laten gaan. Daarom vinden vanaf maandag 16 maart 2020 in principe alle individuele gesprekken digitaal plaats. Zodra het veilig en verantwoord is volgens het RIVM, is iedereen weer van harte welkom op onze locaties voor face to face behandelingen.

Wachtrijen in de zorg voorkomen!

Om wachtrijen in de zorg te voorkomen is het echt heel erg belangrijk dat bestaande afspraken online of per telefoon (belafspraak) doorgang vinden zodat niet iedereen na de Coronacrisis tegelijk afspraken gaat maken en er enorme wachtlijsten ontstaan.

Online aanbod

Onze praktijk biedt online sessies aan. Dit doen we o.a. door middel van beeldbellen en indien gewenst ondersteund met een online hulpprogramma. Vanuit onderzoek blijkt dat online therapie een goede manier is om onze cliënten te ondersteunen en emotioneel verbonden te houden. Sterker nog; het is volgens (Cuijpers, Donker, Van Straten, Li & Andersson, 2010) die al 15 jaar bezig zijn met onderzoek net zo effectief als face to face gesprekken.

Call Now Button