Contracten in de GGZ, geen goede zaak!

Contracten in de GGZ, geen goede zaak

Praktijkhouder en psycholoog Anouk Taytelbaum

Sinds de oprichting van mijn praktijk Psychologen Amsterdam heb ik er bewust voor gekozen om geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars. De voordelen van deze keuze zijn voor cliënten namelijk van groot belang: bescherming van je privacy, kwalitatief hoogwaardige psychologische zorg, keuzevrijheid en geen wachtlijsten. In het vervolg van dit artikel zal ik deze voordelen nader uitleggen.

 

 

Bescherming privacy van cliënten

Een belangrijke reden om geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars is, dat op deze manier wij de privacy van onze cliënten willen waarborgen en wij je gegevens niet hoeven aan te leveren bij het landelijke DBC-informatiesysteem DIS. Wij vinden dit een kwalijke zaak en vinden de privacy van onze cliënten erg belangrijk.

Je kunt over de bescherming van je privacy meer lezen in eerdere artikelen op onze website:
• 10 juni 2016 Je patiëntgegevens vrijgegeven. Dat wil je toch niet?!
• 7 oktober 2016 het krantenartikel Zorgverzekeraar als opsporingsdienst?

Zorgverzekeraars te veel macht: kwaliteit zorg in gevaar

Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorginstellingen (aanbieders) door contracten af te sluiten. Dit heeft grote nadelen voor de zorginstellingen, waaronder inhoudelijke inmenging en wurgcontracten met een steeds lagere vergoeding. Het gevolg is dat er geldproblemen bij de instellingen ontstaan en onnodig lange wachtlijsten.
Naast de wachtlijsten zijn er nog andere nadelen voor cliënten van zorginstellingen die contracten hebben afgesloten met zorgverzekeraars. De kwaliteit van de zorg en de veiligheid is ernstig in het geding, omdat er bijvoorbeeld moet worden bezuinigd op personeel. Daarnaast ben je als cliënt vaak niet meer vrij om je eigen hulpverlener te kiezen.

Lees meer over dit onderwerp in het artikel van 28 september 2020 in de Volkskrant Echte dialoog is nodig over contracten in de zorg.

Psychologen Amsterdam: excellente zorg, keuzevrijheid en geen wachtlijsten

Omdat Psychologen Amsterdam geen contracten heeft afgesloten met zorgverzekeraars, zijn wij in staat om persoonlijke zorg te bieden in plaats van ‘productie’ te leveren. Al onze therapeuten en psychologen zijn zeer gekwalificeerd en hebben een ruime praktijkervaring. De therapie wordt op maat en persoonlijk gemaakt, zodat je je door ons gezien, gehoord en geholpen voelt. Wij hebben de kwaliteit van de psychologische zorg en de emotionele betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Wij bieden onze cliënten kwalitatief hoogwaardige zorg.

Psychologen Amsterdam is een samenwerkingsverband van meer dan 25 psychologen en therapeuten. We zoeken samen met jou welke psycholoog het beste bij je past. We hanteren geen wachtlijsten, dus je kunt direct bij ons terecht.

Als je nog vragen hebt of je wilt een afspraak maken mail of bel naar onze praktijk. We helpen je graag.

 

Call Now Button