GZ-Psycholoog Annebel van Es

GZ-Psycholoog Annebel van Es

Ik ben Annebel, geboren in Zoeterwoude en nu woonachtig in Amsterdam.

Als je vastloopt wil ik degene zijn die met een open blik uitzoekt waar dat in zit. Het drijft mij om te zoeken naar de oorzaak van een probleem, om vervolgens de know how te bieden om dat samen te veranderen. Uiteraard is dit per persoon verschillend en pas ik mijn advies op maat aan. Ik vind het belangrijk dat we in ieder gesprek resultaat boeken, onder andere door de problemen in de kamer achter te laten en iets positiefs mee te nemen.

De therapeutische relatie staat daarin voor mij absoluut centraal; ik hecht veel waarde aan veiligheid en vertrouwen, maar ook aan humor en een kritische blik.

Ik geloof in een cognitieve benadering. Hierdoor krijgen we samen een inzicht in (de werking van) je denken, je emoties en je gedrag. Hierbij gebruik ik verschillende behandelmethodieken afgestemd op jouw situatie. Therapie is een persoonlijk proces waarbij ik mij aansluit aan jouw behoeften, wensen en tempo.

Ervaring
Na de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding ben ik Pedagogische Wetenschappen gaan studeren. Vervolgens heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd. Inmiddels werk ik bijna 8 jaar met veel enthousiasme met kinderen, gezinnen en volwassenen.

Bijscholing vind ik erg belangrijk en zal ik altijd blijven doen. Ik heb de basiscursussen van systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie en EMDR gedaan en ga in de toekomst verder met de verdieping.

Voor wie

 • Zowel kinderen (vanaf 10 jaar) als volwassenen, maar ook echtparen, ouders en gezinnen kunnen bij mij terecht met:
 • Angstklachten
 • Stemmingsklachten
 • Burn out en stressklachten
 • Rouwproblemen
 • Verwerkingsproblemen
 • Gedragsproblemen
 • Opvoedproblemen
 • Relatieproblemen
 • Gezinsproblemen
 • Negatief zelfbeeld
 • Identiteitsproblemen

Privacy
Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.
Hier treft u mijn persoonlijke, onder de naam Annebel van Es, NVGZP Model Privacyverklaring voor zelfstandig gevestigde GZ-psychologen, klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen.

Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van ‘geneeskundige GGZ’, dat wil zeggen generalistische basis-ggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet, verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Zie hier het goedgekeurde statuut van Annebel.

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact via het contactformulier of op tel. 06 – 81 83 56 81.

BIG-registratie Annebel van Es: 49919574025

Ervaringen van mensen van verschillende leeftijden, vanuit verschillende invalshoeken (werkgever/client):

Astrid van Jaarsveld, oud-werkgeefster, Psychologische Hulpverlening Haastrecht
“Als werkgever heb ik Annebel ervaren als vrolijk, oplossingsgericht en zorgvuldig. Annebel neemt de problematiek van haar cliënten serieus en is een teamplayer. Haar open houding en onderzoekende geest zijn sterke kanten van haar. Cliënten kunnen van haar verwachten dat zij vakkundig is en alles wat binnen haar bereik ligt zal proberen te doen.”

Marijke (62), cliënte
“Voor mij was niet alleen deskundigheid een voorwaarde voor vertrouwen in de behandeling bij een psycholoog, maar ook begrip en vertrouwen. Beiden vond ik bij Annebel. Echte belangstelling voor mij als totaal persoon en haar open en plezierige manier om alles te bespreken. De manier waarop zij mijn gedachte wist te corrigeren zal ik niet meer vergeten.”

Jaap (47), cliënt
“Mijn gesprekken met Annebel helpen mij heel goed. Ze luistert heel aandachtig, maar weet ook goed op de juiste momenten in te breken en de juiste dingen te zeggen.”

Nikita (17), cliënte
“Ik heb zelf een aantal dingen meegemaakt waar ik hulp van verschillende hulpverleners voor nodig had. Niemand heeft mij ooit zo goed kunnen begeleiden als hoe Annebel dat deed. Een eerlijke begeleidster die het beste met je voor heeft en streeft naar haar doelen. Ik ken Annebel nu al een aantal jaren en het is als haar cliënt zijnde misschien een beetje gek om te zeggen, maar ik heb haar ook zien groeien. Ik ben heel erg trots en dankbaar voor alles wat ze voor mij gedaan heeft!”

Martijn (43), cliënt
“Toen ik tijdens een bezoek aan mijn huisarts de diagnose adhd heb gekregen en erover mocht gaan praten met een psycholoog, was dat best een stap om te nemen.
In mijn leven ben ik altijd tegen bepaalde dingen aangelopen waardoor ik mezelf keihard tegen ben gekomen. Soms omdat ik belangrijke handelingen, afspraken of de tijd vergeet als ik van alles aan het doen ben, maar het zijn vaak kleine dingen die bij elkaar een grote stress factor opbouwen, zodat het me niets meer kan schelen en van alles laat liggen.
Aan die dingen wil ik werken om de stress die ik ervan krijg te beperken of om er met een andere visie mee om te gaan.
Dankzij deze afspraak met mezelf heb ik ervoor gekozen om bij Annebel in behandeling te gaan.

Mijn behandeling loopt nog en ik vind het altijd heel erg prettig om over van alles wat er in mijn leven gebeurd met Annebel te praten. Waar ik tegenaan loop en hoe we alles aan kunnen pakken, zodat ik niet in mijn oude gedragspatroon val. De sessies zijn heel open, vrij en met humor onderbouwd. Ik krijg nieuwe inzichten in situaties maar ook simpele en doordachte oplossingen voor mijn handelingen of feedback die mij verder helpt om mijn leven in te richten, zodat ik makkelijker kan omgaan met mijn soms chaotische gedachtegang. Er is al veel veranderd in mijn leven, ik ben er nog niet ,maar dankzij Annebel ga ik de goede richting op. Zij geeft mij het vertrouwen om door te gaan met het werken aan mijzelf, constructief om te gaan met teleurstellingen, valkuilen vanuit een ander oogpunt te bekijken en deze positief aan te pakken. Ik kan ik me geen betere psychologe voorstellen om iemand bij te staan die je helpt om met adhd om te gaan. Er is geen stress, er zijn geen verwijten als je iets doms doet, je voelt je tijdens de eerste sessie meteen op je gemak en alles wordt helder uitgelegd. Annebel is een topper!!”

Onze psychologen geven ook online therapie & coaching

Meer info
X